W dobie panującej pandemii bezpieczeństwo sanitarne pracowników ma jeszcze większe znaczenie niż w poprzednich latach. Rygorystyczne normy sanitarne obowiązują w każdej firmie niezależnie od jej profilu oraz branży. Wysoki poziom bezpieczeństwa gwarantuje dostosowanie do określonych wymogów, a także regularna kontrola. Właściciele firm mogą mieć trudność w samodzielnym stworzeniu komórki, która zadba o bezpieczeństwo sanitarne pracowników. Dużo lepszym rozwiązaniem jest powierzenie tego zadania firmie, która ma niezbędne kompetencje oraz doświadczenie.
Monitoring DDD pozwala zachować maksymalne bezpieczeństwo sanitarne produkcji. Firma oferująca tego typu usługi działa zgodnie z obowiązującymi przepisami. Jej zadaniem jest przede wszystkim:
- Analiza specyfiki danego zakładu
- Ocena ryzyka w zakresie bezpieczeństwa sanitarnego
- Stworzenie dokumentacji systemowej
- Wsparcie w zakresie dostosowania do przygotowanych wytycznych
- Wizyty serwisowe oraz interwencyjne
Bezpieczeństwo sanitarne produkcji dotyczy nie tylko zakładów działających w branży spożywczej, ale także sklepów, małych hurtowni, hoteli, piekarni oraz małej gastronomii. Bezpieczeństwo sanitarne pracowników obejmuje w zasadzie wszystkie branże i firmy o bardzo zróżnicowanej wielkości. Dbałość o wysoki poziom ochrony pozwala zabezpieczyć nie tylko firmę i jej pracowników, ale także klientów.